logo
Bevásárló kosár

MEDENCE ÉS KERTI TÓ WEBÁRUHÁZ

Milyen vízzel engedjük fel a medencét?

Örök dilemma a medence felengedésénél - kúti vagy városi víz?

Sokan azzal a kérdéssel foglalkoznak, hogy a medencét kúti vag városi vízzel töltsék-e fel. Ha rendelkezéséhez áll a városi víz, akkor nem javasoljuk a kúti víz használatát, mivel ez gyakran magas vas-, mangán- és foszfát-értékeket tartalmaz – ezek felelősek az algák kialakulásáért. Minél alacsonyabb a víz foszfát tartalma, annál később kezdődik el az algásodás. A városi víz ellenőrizés allat van, és az összes értéke stabil. A kúti víz több vegyszert igényel a szükséges vízminőség fenntartásához, ezért nem lesz olyan egészséges, mint a városi víz használata. Végső soron megviselheti az egészségünket – biztosan jól ismeri a túklórozott nyilvános úszómedencéket, a szem- és bőr irritációt. Nem érdemes takarékoskodni a medence vízén, a minőségtelen víznél több mennyiségű vegyi anyagok használata szükséges. Ezek nagy mennyiségben káros hattással vannak az emberi egészségre.

A használt vegyszerek, az erőfeszítés és az idő nem éri meg a minőségtelen kúti víz használatát. Például egy standard (pl. 40 m3) úszómedence városi vízzel való feltöltésével végül kevesebbet fizethet, mint amennyibe a minőségtelen vízkezeléséshez szükséges kémia használata kerülne. Ezenkívül nagyon valószínű, hogy a felhasznált kémia segítségével sem nem fog olyan eredményt elérni, mint a jó minőségű víz használatával.

Szlovákia területén a városi víz túl kemény, de ez kémia nélkül is megoldható. A víz keménységének csökkentése érdekében egy mágnes használatát javaslunk. Ezt a csővezetékbe helyezzük el, megakadályozva, hogy a vízkő a medence falaira ülepedjen. Azt is érdemes megemlíteni, hogy ez az eljárás minimalizálja a homok keményedésének kockázatát a nyomásszűrőben, ennek köszönhetően nem csökkenik a szűrési funkció.

https://www.aquapond.hu/medence-shop/automata-adagolok/kiegeszito-berendezesek-uv-lampak/vizkemenyseg-kezelese/

 


Medence tanácsok, témakörök:

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat
EGYETÉRTEK    Elutasítom