logo
Bevásárló kosár

MEDENCE ÉS KERTI TÓ WEBÁRUHÁZ

Zöld lett a víz a medencében?

9 lépés ahhoz, hogy a medence zöld vizét kristálytisztává változtassa.

A medence víz megzöldülésének több oka is lehet. A leggyakoribb az elégtelen kémiai kezelés és a hirtelen változó időjárás (pl. erős eső). Ezenkívül a hibás adagolószivattyú, vagy a gyenge vízáramlás is gondot okozhat ezzel kapcsolatban. Ezért nem érdemes elhanyagolni a medence rendszeres karbantartását. Ha azt veszi észre, hogy a medence vize zöldülni kezd, akkor a lehető leggyorsabb beavatkozásra van szükség. Minél tovább kezelés nélkül hagyja, annál nehezebb lesz a medence víz visszaállítása az eredeti állapotba.

 

Amennyiben a medence vize zöld színű lett, ezeket a lépéseket javasoljuk:

 

1. PH ellenőrzése és beállítása – javaslatunk a kézi mérés bármilyen tesztelő segítségével. Az esetben ha automatikus adagoló vízhajtóval rendelkezik, hasonlítsa össze a kézzel mért értékeket az adagolóállomás által megadott értékekkel.

 

2. Ellenőrizze és állítsa be a klór szintet – szintén mint a PH ellenőrzésénél, mérje meg az értékeket kézi tesztelő segítségével, és hasonlítsa össze az eredményeket az adagolóállomással.

 

3. Algicid használata - az algicid feladata a moszat megsemmisítése és az új moszat kialakulás megelőzése. A terméket a medencében lévő víz mennyiségétől függően alkalmazza az adott utasítások alapján.

 

4. Flokkulálószer használata - a flokkulálószer pelyheket képez a szennyeződésből, amelyek a nyomásszűrőbe ülepednek. A flokkulálószert az adott termék utasításainak megfelelően kell alkalmazni.

 

A 2., 3. és a 4. pontot többfunkciós tablettákkal is lehetséges helyettesíteni, de ennek ellenére mérje meg a klór értékét és hasonlítsa össze.

 

5. Folyamatos szűrési rendszer - ez különösen a pelyhes szennyeződések rögzítéséhez fontos és a víz tisztításához. Amennyiben automatikus adagoló állomással rendelkezik, ennek köszönhetően lehetséges lesz a víz értékeinek folyamatos megfigyelése, és szükség esetén a PH mínusz / klór adagolása.

 

6. Szűrő öblítése - ebben az esetben a szűrő átmosását a szokásosnál gyakrabban szükséges végrehajtani, mivel moszat és pehely üledék alakul. Az öblítés végrehajtását kétszer naponta javasoljuk. 

 

7. Vízelvezetés - amennyiben a finom zöld bevonat a medence falához ragad, akkor szükséges lesz egy kefe segítségével megtisztítani a medence falait és az alját. A megtisztítás után várjon kb. egy órát, amíg a moszat leülepedik a padlóra, és kézzel szívja fel a medence alját. Ebben az esetben szívás közben nehasználja a  hatjáratú szelepen található szűrő helyzetet, de egyenesen a hulladékba irányítsa, mert a szűrő ezt a finom moszatot nem képes elfogni, és a fúvókákon keresztül a szennyezett víz visszatérne a medencébe.

 

8. PH és klór rendszeres ellenőrzése - ne felejtse el ellenőrizni ezeket az értékeket akkor sem amikor a víz tisztítása folymatban van. Amint nem optimálisak az értékek, alkalmazza a PH / klór kémiát szükség szerint

 

9. Folyamatos karbantartás - ne hanyagolja el a medence folyamatos karbantartását ebben az esetben sem. Ellenőrizze a fölöző és a vízforgató kosarakat, és mindazt, amit ez a karbantartás magába foglal, annak érdekében, hogy a medence minél előbb megfelelő állapotba kerüljön.


Termékek száma ebben a kategóriában: 15


Phenol Red reagenstabletta KÉZI pH méréshez (10 db/levél)
Tablettás vízelemző készlethez Phenol ...
Termék kódja: 69020011

BAYROL Superflock Plus 1kg pelyhesítő
Nagy hatásfokú zsákos lassan oldódó ...
Termék kódja: 4895292

DPD1 reagenstabletta szabad aktív klór KÉZI méréshez (10 db/levél)
Tablettás vízelemző készlethez DPD 1 ...
Termék kódja: 69020021

Chemoform Gyorsanoldódó klór granulátom 1 kg
Termék kódja: 911050100

Chemoform Algex Algicid Standard 1 l
Termék kódja: 911250100

Tester PoolCheck 6v1
Termék kódja: 692481330

Chemoform lassan oldódó klór tabletták  Maxi 200g - 1 kg
Ph semleges, nagyon lassan oldódó klórtartalmú ...
Termék kódja: 911030100

Tester DPD
  A műszert a medence víz oxigén ...
Termék kódja: 690203

DPD ´F´ elemző - Cl / pH - dobozban
A műszert a medence víz klór és pH szintje ...
Termék kódja: 690206

DPD ´N´ elemző - Cl / pH - narancssárga színű
A műszert a medence víz klór és pH szintje ...
Termék kódja: 690204

eXact iDip fotométer készülék, Bluetooth csatlakozási lehetőséggel
34 féle vízparaméter mérésére ...
Termék kódja: 693486101

Keménységmérő Aquatest BWT
Tester a medence víz keménységének meghatározására. ...
Termék kódja: 6918997

Blue Lagoon tesztcsík Cu-ra
  A teszter célja a medencevízben ...
Termék kódja: EB200020

ORP mérő ceruza
  Az ORP érték gyors és pontos ...
Termék kódja: 690C404

pH + ORP mérő ceruza
  A pH + ORP gyors és pontos mérésére. ...
Termék kódja: 690C406Medence tanácsok, témakörök:

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat
EGYETÉRTEK    Elutasítom