logo
Bevásárló kosár

MEDENCE ÉS KERTI TÓ WEBÁRUHÁZ

Zöld lett a víz a medencében?

9 lépés ahhoz, hogy a medence zöld vizét kristálytisztává változtassa.

A medence víz megzöldülésének több oka is lehet. A leggyakoribb az elégtelen kémiai kezelés és a hirtelen változó időjárás (pl. erős eső). Ezenkívül a hibás adagolószivattyú, vagy a gyenge vízáramlás is gondot okozhat ezzel kapcsolatban. Ezért nem érdemes elhanyagolni a medence rendszeres karbantartását. Ha azt veszi észre, hogy a medence vize zöldülni kezd, akkor a lehető leggyorsabb beavatkozásra van szükség. Minél tovább kezelés nélkül hagyja, annál nehezebb lesz a medence víz visszaállítása az eredeti állapotba.

 

Amennyiben a medence vize zöld színű lett, ezeket a lépéseket javasoljuk:

 

1. PH ellenőrzése és beállítása – javaslatunk a kézi mérés bármilyen tesztelő segítségével. Az esetben ha automatikus adagoló vízhajtóval rendelkezik, hasonlítsa össze a kézzel mért értékeket az adagolóállomás által megadott értékekkel.

 

2. Ellenőrizze és állítsa be a klór szintet – szintén mint a PH ellenőrzésénél, mérje meg az értékeket kézi tesztelő segítségével, és hasonlítsa össze az eredményeket az adagolóállomással.

 

3. Algicid használata - az algicid feladata a moszat megsemmisítése és az új moszat kialakulás megelőzése. A terméket a medencében lévő víz mennyiségétől függően alkalmazza az adott utasítások alapján.

 

4. Flokkulálószer használata - a flokkulálószer pelyheket képez a szennyeződésből, amelyek a nyomásszűrőbe ülepednek. A flokkulálószert az adott termék utasításainak megfelelően kell alkalmazni.

 

A 2., 3. és a 4. pontot többfunkciós tablettákkal is lehetséges helyettesíteni, de ennek ellenére mérje meg a klór értékét és hasonlítsa össze.

 

5. Folyamatos szűrési rendszer - ez különösen a pelyhes szennyeződések rögzítéséhez fontos és a víz tisztításához. Amennyiben automatikus adagoló állomással rendelkezik, ennek köszönhetően lehetséges lesz a víz értékeinek folyamatos megfigyelése, és szükség esetén a PH mínusz / klór adagolása.

 

6. Szűrő öblítése - ebben az esetben a szűrő átmosását a szokásosnál gyakrabban szükséges végrehajtani, mivel moszat és pehely üledék alakul. Az öblítés végrehajtását kétszer naponta javasoljuk. 

 

7. Vízelvezetés - amennyiben a finom zöld bevonat a medence falához ragad, akkor szükséges lesz egy kefe segítségével megtisztítani a medence falait és az alját. A megtisztítás után várjon kb. egy órát, amíg a moszat leülepedik a padlóra, és kézzel szívja fel a medence alját. Ebben az esetben szívás közben nehasználja a  hatjáratú szelepen található szűrő helyzetet, de egyenesen a hulladékba irányítsa, mert a szűrő ezt a finom moszatot nem képes elfogni, és a fúvókákon keresztül a szennyezett víz visszatérne a medencébe.

 

8. PH és klór rendszeres ellenőrzése - ne felejtse el ellenőrizni ezeket az értékeket akkor sem amikor a víz tisztítása folymatban van. Amint nem optimálisak az értékek, alkalmazza a PH / klór kémiát szükség szerint

 

9. Folyamatos karbantartás - ne hanyagolja el a medence folyamatos karbantartását ebben az esetben sem. Ellenőrizze a fölöző és a vízforgató kosarakat, és mindazt, amit ez a karbantartás magába foglal, annak érdekében, hogy a medence minél előbb megfelelő állapotba kerüljön.


Termékek száma ebben a kategóriában: 16


Phenol Red reagenstabletta KÉZI pH méréshez (10 db/levél)
Tablettás vízelemző készlethez Phenol ...
Termék kódja: 69020011

BAYROL Superflock Plus 1kg pelyhesítő
Az új formula hatóanyaga eltávolítja ...
Termék kódja: 4895292

DPD1 reagenstabletta szabad aktív klór KÉZI méréshez (10 db/levél)
Tablettás vízelemző készlethez DPD 1 ...
Termék kódja: 69020021

Chemoform Algex Algicid Standard 1 l
Termék kódja: 911250100

Tester PoolCheck 6v1
Termék kódja: 692481330

DPD ´F´ elemző - Cl / pH - dobozban
A műszert a medence víz klór és pH szintje ...
Termék kódja: 690206

Spa Time pH mínusz 1,5 kg granulátum
Gyorsan oldódó granulátumok a pH csökkentésére ...
Termék kódja: 5594150

Tester DPD
  A műszert a medence víz oxigén ...
Termék kódja: 690203

DPD ´N´ elemző - Cl / pH - narancssárga színű
A műszert a medence víz klór és pH szintje ...
Termék kódja: 690204

eXact iDip Smart Photométer rendszer, Bluetooth csatlakozási lehetőséggel
Az új eXact iDip Smart Photométer rendszer ...
Termék kódja: 693486101

Spa Time tesztcsíkok 5in1
A Spa Time 5in1 tesztcsíkokat használjuk ...
Termék kódja: 2882200

BWT Aquatest vízkeménységmérő
A teszter készlettel a víz keménysége ...
Termék kódja: 6918997

Blue Lagoon tesztcsík Cu-ra
  A teszter célja a medencevízben ...
Termék kódja: EB200020

Spa Time - klórgranulátum 1 kg
A Bayrol's Spa Time a fürdő tulajdonosainak ...
Termék kódja: 5533150

eXact EZ Photométer rendszer
Garantáltan pontos és gyors mérés forradalmasította ...
Termék kódja: 693486201N

eXact pH+ 5v1 Multi KIT Bluetooth vízelemző teszter
Az eXact pH+ 5v1 Multi KIT Bluetooth készüléket ...
Termék kódja: 693486301Medence tanácsok, témakörök:

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat
EGYETÉRTEK    Elutasítom