logo

Menü

Milyen gyakran szükséges a homok csere a nyomásszűrőben?

A rendszeres szűrőanyag cserével évente számos probléma elkerülhető.

A homok (vagy bármilyen szűrőanyag) cserét nem érdemes alábecsülni. A cserét az összes vízkezelés típusnál évente javasoljuk, tehát a téli karbantartás előtt szükséges a régi szűrőanyag eltávolítása, és tavasszal a beindítás előtt egy új szűrőanyag használata ajánlott. A csere  nem jár sok költséggel, és sok problémát elkerülhet ennek köszönhetően.

 

A rendszeres csere a következő okok miatt ajánlott:

 

1. A nyomásszűrő minden egyes tisztításakor a szennyeződéseken kívül kimosódnak a szűrőanyag legfinomabb szemcséi is. A szezon során a szűrőt többször át kell mosni, és e-közben sokszor a finom szemcsék legtöbbje is kimosódik. Ennek köszönhetően a homok kívánt szűrőképessége csökken, és így fennáll annak a lehetősége, hogy nem lesz továbbá képes elfogni a szennyeződéseket.

 

2. A kemény víz nemcsak a medence falain okoz kellemetlenségeket, hanem a szűrőhomokban is. Amennyiben két szezon alatt nem történik meg a szűrőanyag csere, lehetséges hogy a kialakult vízkő miatt az anyag csere érdekében kalapácsra lesz szüksége ahhoz, hogy el tudja távolítani az anyagot. A kemény víz hatásának köszönhetően a szűrőanyag megkeménykedik és nagyobb darabok alakulnak ki. Az anyag alapos átmosása ilyen állapotban szinte lehetetlen, mivel a tisztításkor nem lehet megfelelően átkeverni.

 

3. Idővel különböző baktériumok és vírusok képződnek a szűrőanyagban, amelyek ellenállóképesek a kémiával szemben. Tudomásul kell venni, hogy évente nagy mennyiségű víz halad át a szűrőn, és az összes szennyeződést nem lehetséges egy egyszerű átmosás segítségével eltávolítani. Ehhez nem segít semmi féle kémia, és ha higiénikusan tiszta vizet szeretne, a legegyszerűbb megoldás a szűrőanyag csere elvégzése.

 

4. A szűrő alsó részében finom "sárkeverék" alakul, amely az átmosás segítségével nem távolítható el. Amennyiben nem változtatná meg rendszeresen a szűrőanyagot, akkor ez az üledék  felhalmozódik és elnyeli a szokásos módon használt kémiát. Végső sorban több kémiára lesz szüksége, hogy ugyanazt a hatást érje el, mint az új anyag segítségével. Az új szűrőanyag nem költséges, tehát végül megspórolhat.

 

 

Az esetben, ha ugyanazt a szűrőanyagot használja a következő szezonban is, fennáll annak a kockázata, hogy az elmúlt évben felmerült vízproblémák tovább folytatódnak a következő szezonban is. Az új szezon zökkenőmentes elindításához válasszon az általunk ajánlott szűrőanyagok kínalatából.


Termékek száma ebben a kategóriában: 6


Modern szűrőanyag,  2-3 mikronig.
Termék kódja: 501435

Szűrőüveg Crystal Clear 0,7-1,3 mm
Termék kódja: 501431N

Szűrő üveg Crystal Clear 1-3 mm
Termék kódja: 501432

Szűrőanyag, szűrés  10 mikronig.
Termék kódja: 501400

Aktív vízszűréses K818K szén (1,4 és ...
Termék kódja: 92310020

A Steinbach szűrőlabdái minden kereskedelemben ...
Termék kódja: 040050


36 további

Medence tanácsok, témakörök:

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat
EGYETÉRTEK    Elutasítom