logo
Bevásárló kosár

MEDENCE SHOP és KERTI TÓ SHOP: +36 30 524 67 35+421915696394, megrendeles@aquapond.hu

MEDENCE ÉS KERTI TÓ WEBÁRUHÁZ

KERTI TÓ SHOP - kerti tó termékekre specializálódott webáruház az AQUAPOND szakmai támogatásával.


Költségvetés max. 5m3 es tavak számára

Mielőtt elkezdené egy új tó ásását, jó átgondolni, hogyan kívánja használni a tavat. Csak úszhat benne, úszhat a halak között, csak Koi ponty és más halak tenyésztésére használhatja, vagy egyszerűen csak adjon hozzá egy kertet a vízfelülethez, díszes vízi liliomokkal és buja növényzettel. Minden tónak és használatának sajátos sajátosságai vannak, amelyeket építésük során tiszteletben kell tartani. Elmagyarázzuk az alapvető különbségeket és miért követjük a jó gyakorlatokat. 

Mi a különbség a fürdőtó és a halastó között? 

Alapvető különbség nincs, csak a fürdőtóban van szükség biztonsági okokból, hogy a szivattyút szárazra kell szerelni, azaz, Vagy a szerelőaknában, vagy úgy, hogy nem a vízben fekszik. Ez ugyanaz, mint a medencéknél, ha a szivattyú vagy a tápkábel megsérül, és a maradékáram-megszakító meghibásodik, fennáll az áramütés veszélye. A  tulajdonostól függ hogy van e hal a tóban vagy nincs, de a nagyobb halmennyiség száma jobban leterheli a szűrőrendszert, és ezért hatékonyabb szűrőberendezésre van szükség. 

- a szivattyú meghibásodása esetén könnyen szétszerelhető, megtisztítható 

-A szivattyú nem szívja be a durva szennyeződést, és így meghosszabbítja élettartamát 

- Nincs áramütésveszély 

- a szivattyú és a kábelek nem láthatók a tóban 

Tó mérete és elhelyezkedése 

Amikor arról döntenek, hogy mekkora lesz a tó, figyelembe kell venni, hogy minél nagyobb, annál nagyobb nemcsak a kivitelezési költség, hanem a működtetési költségek is. Nem csak a villamosenergia-számla, hanem a szivattyúk működése, UV lámpák és baktériumfogók és alga csökkentő szerek használata is növekszik. A vízfogyasztás szintén  elhanyagolható. Gazdasági okokból és a szűrési folyamat kezelése érdekében a legjobb 20 és 50 m 3 közötti választás. Amikor egy tó közvetlen elhelyezéséről van szó, megpróbáljuk elkerülni a közvetlen napfényben lévő helyeket. Ha nincs más választásunk, segíthetünk a fák ültetése a tó körül, magasabb tengerparti növények. Az a gondolat, hogy a tó közelében nincsenek nagyobb fák, rossz. Másrészről a kert díszítéseként termesztett fák, amelyek árnyékot hoznak, és mint a nagy kövek, hozzájárulnak a vízfelület természetes integrációjához a kertben. Természetesen ezekben az esetekben szükség van a szűrés megfelelő beállítására a levelek nagyobb esése miatt. 

A víz mélysége kb. 1 méterről a tóba történő beáramlásig terjedhet, legfeljebb 2 m-re a legmélyebb ponton. (az alsó szívásnál). A megfelelően kialakított lejtős oldala a tónak biztosítja a szennyeződés spontán mozgását az alsó lefolyóba. Ha a tereprendezés nem akadályoz célszerű a legmélyebb pontot elérni, legfeljebb három méteren, ami kiváló feltételeket teremt a halak elvermeléséhez, a víz termikus stabilitásának biztosításához, amely úszós tavakhoz is használható. 


Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat
EGYETÉRTEK    Elutasítom